Underbart god marmelad att njuta tillsammans med vällagrad ost eller varför inte en klassisk Chèvre Chaud? Koka gärna dubbelsats för den blir snabbt en favorit...
1 kg päron (ca 8 st)
1 ½ citron
I pkt syltsocker
1 msk hackad ingefära
50 gr valnötter, krossade
Skär päronen i 2 cm stora bitar och
lägg i en kastrull tillsammans med ingefära och saften av en pressad
citron. Skär den kvarvarande halvan i skivor och lägg i kastrullen. Koka 20
min, tillsätt sedan sockret och koka ytterligare 10-15 minuter eller tills marmeladen har en temperatur på 114 grader. Tillsätt nötterna,
koka upp, häll upp på burkar och låt sedan svalna.
Hejsan. Hur stor förpackning syltsocker menar du?
SvaraRaderaHej! De jag köper i affären ligger på 1 kg. Lika delar frukt och syltsocker alltså. Lycka till med koket :)
Radera