16 juni 2016

Spröda flarn med betor och fetaost


Frasig smördeg täckt av nyplockade betor och smulad fetaost - en ljuvlig liten lunchrätt med ett rejäl fång sallad till, eller dela varje smördegsplatta i 4 för 8 aptitretare i väntan på att midsommargrillen ska bli varm.


1 gul beta
1 röd beta
2 ark smördeg
½ pkt fetaost
2 msk färskost med örter
3 tsk honung
Salt, peppar
1 uppvispat ägg

Koka betorna i saltat vatten. Låt dem svalna, skala dem och skär i tunna skivor.
Bred färskost på smördegen, men lämna en kant runt om.
Lägg på betor, smula över feta, salt och peppra lätt.
Pensla kanterna med ägget och ställ in i ugnen på 190 grader 12-14 minuter.
Serveras genast med en liten sallad till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar