24 mars 2017

Var dags mat - Örtbakad lax med Äpple-rajja, 4 port



Timjan
Basilika
Persilja
Dragon
2 vitlöksklyftor
1 citron, skalet
2 msk olja
Salt och peppar
600 gr lax i bit

Sätt ugnen på 200 grader.
Mortla rejält med örter tillsammans med rivet skal av citron och vitlöksklyftorna.
Tillsätt olja, salt och peppar. Bred ut över laxarna och baka 8-10 minuter beroende på tjocklek. Servera med Äpple-rajja och en rejäl grönsallad.



Äpple-rajja
1 äpple, gärna Katja
1 liten röd lök
2 tsk curry
1 msk mango chutney
1 dl majonnäs
Salt och peppar
Tärna äpplet och hacka löken.
Blanda med övriga ingredienser.

Smaka av med salt och peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar