Sallad
Späda grönkålsblad
Ädelost
Rostade valnötter
Fördela grönkålsbladen på tallrikar, strö över rostade valnötter
och riv över osten.
Ringla över den ljumna dressingen – servera direkt.
Ljummen päronvinägrett
2 schalottenlökar
2 msk + 1 dl rapsolja
1 stort tärnat päron av fast sort
1 msk vatten
½ citron, saften
2 msk honung
Salt och peppar
Skala och skiva löken. Fräs den i den mindre mängden olja
5-6 min.
Tillsätt päronet och fortsätt steka till päronet börjar bli
mosigt.
Häll olja, vatten, citronsaft och honung i en mixer.
Tillsätt päron och lök, mixa till en slät vinägrett. Smaka av med salt och
peppar.
Ringla den ljumna
dressingen över babyspenat, ruccola eller späd grönkål. Riv över lite mögelost
och en näve rostade nötter eller frön– servera direkt!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar