11 aug. 2019

Var dags mat - Tomatbakad kolja, 4 port


600 gr koljafilé
100 gr smör, rumsvamrt
1 äggula
2 msk ströbröd
2 msk finhackade soltorkade tomater
1 färsk tomat
Salt och peppar

Rör samman smöret med äggula, ströbröd och tomater.
Packa ihop till en kub och ställ kallt.
Sätt ugnen på 190 grader.
Skär koljan i jämnstora bitar och lägg i smord form, salta och peppra.
Skär ”smörkuben” i 4 st centimetertjocka skivor och lägg på fisken.
Skär tomaten i skivor och lägg ovanpå.
Baka fisken i ugnen ca 10 minuter.


Ströbrödet gör att smöret stannar kvar på fisken och nästa gång kan du med fördel byta ut tomaterna mot färska örter eller varför inte oliver?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar