14 sep. 2019

Färsbiff med gräddkokta kantareller och grönkål, 4 port



600 gr viltfärs eller nötfärs
Salt och peppar
Kantareller
1 medelstor röd lök, skivad
Grönkål, ett par nävar hackad
2 dl grädde
Smör till stekning

Dela färsen i 4 delar och forma till biffar.
Lägg den rensade svampen i en stekpanna och stek bort vätskan.
När pannan börjar bli torr tillsätter du den skivade löken och en rejäl klick smör.
När löken börjar bli genomskinlig tillsätts grönkålen som får smälta ner.
Häll i grädden och smaka av med salt och peppar.
Låt svampen stå och puttra ett par minuter medan du steker biffarna ca 4-5 min/sida beroende på tjocklek. Salta och peppra under stekningen.
Servera tillsammans med rostade rotfrukter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar