1 nov. 2020

Pumpasoppa med salsiccia, 6 port

 


1 Butternutsquash
2 morötter, i bitar
125 gr cocktailtomater
1 gul lök, skivad
1 vitlöksklyfta, skivad
1 tsk timjan
1 tsk rosmarin
1 hönsbuljongtärning
ca 5 dl vatten
3 dl grädde
1 pkt salsiccia med piri-piri och vitlök
Olja
Salt och peppar
Skala Butternuten med potatisskalare, dela och kärna ur den. Skär den sedan i bitar.
Fräs lök och vitlök i någon matsked olja i en stor gryta. Tillsätt Butternut, morötter och tomater när löken börjar bli genomskinlig. Häll över vatten och smula ner buljongtärningen. Smula ner timjan och rosmarin. Koka tills allt är mjukt, ca 20 min.
Mixa med mixerstav och slå i grädden. Koka upp och smaka av med salt och peppar och låt sjuda 5 min.
Dela salsiccian och plocka ur själva färsen. Stek den hårt och dela den i små, små bitar.
Servera soppan rykande het och strö över salsicciafärsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar