22 nov. 2020

Ugnsbakad lax med saffran- och cocossås, 4 port



600 gr lax 
neutral olja 
dill 
rosépeppar 
1 brk cocosgrädde 
1 msk pressad citron 
½ pkt saffran 
½ fiskbuljongtärning 
salt och peppar 
en nypa chiliflakes 
sockerärtor


Sätt ugnen på 190 grader. 
Olja en ugnsfast form och lägg i laxbitarna. 
Strö över dill och krossad rosépeppar. Salta. 
Baka laxen i ugnen 12-14 min, den ska ha en innertemperatur över 44 grader. 
Häll cocosgrädden i en kastrull tillsammans med saffran, citronsaft och buljongtärning. 
Koka upp och smaka av med salt, peppar och chiliflakes. 
Strimla sockerärtorna och fräs dem snabbt med lite olja i en stekpanna. 
Servera laxen med nykokt ris eller pressad potatis.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar