16 maj 2021

Elsas goda örtsmör

Nyskördade rädisor och ett gott örtsmör, så enkelt men så oerhört gott. Lite violer i smöret ger både färg och smak.⁠


150 gr smör, rumsvarmt⁠
1 dl hackade örter av olika slag⁠
1-2 vitlöksklyftor⁠
1 msk rapsolja⁠

Mortla vitlöken med rapsoljan.⁠
Mosa ner vitlöksröran i det rumsvarma smöret.⁠
Rör ner örterna.⁠
Lägg ut en bit plastfilm på köksbänken.⁠
Forma smöret till en korv, rulla in den i plastfilen och snurra till den så den får fin form.⁠
Ställ kallt.⁠
Ta fram 30 min innan det är dags att äta.⁠
Skär i skivor direkt och lägg upp på fat.⁠
Låt stå framme så smöret mjuknar.⁠

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar