28 apr. 2022

Mangotarteletter, 6 st


3 gelatinblad

3 passionsfrukter

325 gr fryst mango i bitar

1 ¾ dl vispgrädde

½ dl strösocker

1 msk citronsaft

Söt pajdeg till formarna

Vispgrädde

Hallonsylt

 

Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 10 min.

Gröp ut passionsfruktsköttet och lägg tillsammans med mangon i en kastrull.

Mixa till en puré med mixerstav.

Sila och lägg 160 g puré i en kastrull.

Koka upp purén med grädde, socker och citronsaft.

Ta upp och låt gelatinbladen smälta i blandningen.

Låt svalna och häll sedan smeten i pajskalen.

Låt stå i kylen 3–4 timmar eller över natten.

Vispa upp grädde med lite hallonsylt.

Spritsa på tarteletterna och dekorera med t.ex blommor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar