14 maj 2022

Panzanella på mitt vis, 2 port

Bland det roligaste jag vet är utmaningen att laga mat av det jag redan har hemma. I veckans recept blev det ratade brödet till läckra krutonger och den ledsna krukan med basilika fick nytt liv som olja. En god ost har jag alltid i kylen och det var dags att äta upp mozzarellan vilket passade helt perfekt i min panzanella.500 gr tomat
Blandade salladsblad
Dagsgammalt bröd
1 msk kapris
Mozzarella
¾ dl mild olja + till brödet
1 kruka basilika
Salt och peppar
 
Sätt ugnen på 250 grader.
Skär brödet i kuber.
Sprid ut på en plåt.
Ringla över lite olja, salta.
Ställ in i ugnen ca 10 min, tills brödet börjar få lite färg.
Ta ut och låt svalna.

 

Mixa olja med basilika eller annan örtkrydda som gräslök eller persilja.
Skär tomaterna i skivor och lägg i en skål tillsammans med salladsbladen.
Bryt osten i bitar och lägg på salladen tillsammans med brödet.
Ringla över basilika oljan.
Salta och peppra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar