22 juli 2022

Min goda morotssås, 4 port




500 gr morot
2 gula lökar
2-3 stora klyftor vitlök
1 brk krossad tomat
3 msk tomatpuré
1 msk torkad oregano
ca 1 msk neutral olja att steka i
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl vatten
salt och peppar
ev. nypa socker
Skala morötter, lök och vitlök.
Skär i bitar och lägg i en matberedare.
Mixa tills du har bitar av morot och lök som är ca 3x3 mm.
Häll olja i en kastrull och fräs morot, lök och vitlök 3-4 min.
Tillsätt torkad oregano, buljongtärning, vatten och krossade tomater.
Koka ca 10 min och häll sedan ner tomatpuré och smaka av med salt och peppar.
Eventuellt behövs en nypa socker eller två beroende på de krossade tomaternas syra.
Låt småputtra minst 30 min, gärna längre.
Såsen blir ännu godare om du låter den stå och mogna i kylskåpet över natten.
Servera med nykokt färsk pasta, gärna tagliatelle, och en god ost att riva över. Jag alternerar mellan feta, mozzarella och parmesan - man får ta det man har hemma helt enkelt.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar