Det börjar bli dags att förbereda det stora släktkalaset på julafton.
Pernillas köttbullar innehåller inga ägg och vill du göra dem glutenfria kan du
ersätta ströbrödet med riven kokt potatis. Vem är nu den där Pernilla? Jo,
kokboksförfattaren Anna Bergenströms mamma som var redaktör för den tummade
upplagan av Bonniers kokbok som följt mig genom många år och dessutom väninna
till makens farfar.
1 kg nötfärs
4 msk riven lök
6 msk ströbröd
4 tsk potatismjöl
4 dl grädde (2-4 dl mjölk)
3 tsk salt
2 tsk mald vitpeppar
Blanda
ströbröd, grädde, potatismjöl, lök och kryddor i en skål.
Tillsätt färsen
och blanda väl.Rulla köttbullar och baka sedan av dem i ugnen på 190 gr i 9 min.
Låt svalna och frys sedan in.
Ta ut ur frysen dagen innan servering och låt dem tina i kylskåp.
Stek dem eller värm dem i gräddsås och servera med rårörda lingon och pressgurka.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar