Potatis- och purjolöksplättar, 12 små/6 stora
8 medelstora potatisar
10 cm purjolök
1 msk potatismjöl
salt och peppar
olja
Skär potatis och purjolök i mindre bitar, ca 2x2 cm.
Lägg i en matberedare och mixa till en puré.
Lägg blandningen i en finmaskig sil och låt rinna av.
Pressa ur det sista av vätskan med baksidan av en sked.
Lägg massan i en skål, tillsätt potatismjöl.
Häll olja i en gjutjärnspanna och stek plättarna 2-3 min på varje sida tills de får fin, gyllene färg.
Salta och peppra.
Servera med valfri topping, t.ex gräddfil med stenbitsrom och hackad röd lök eller min goda laxtartar.
30 mars 2023
Potatis- och purjolöksplättar, 12 små/6 stora
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Måste testas! Låter riktigt gott
SvaraRadera