Semestertid och de spontana besöken närmar sig. Kul med oväntade besök, men kanske lite stressande att plötsligt slänga ihop middag till fler än man tänkt. Med färdigt blomkålsris i frysen svänger du snabbt ihop veckans recept på taboulleh med ett leende.
Smaklig läsning!
Taboulleh på blomkål
500 gr blomkål
2 tomater
½ gurka
½ röd lök
1 tsk spiskummin
½ citron, skal och saft
1 dl hackad persilja
1 msk hackad mynta
salt och peppar
Finhacka blomkålen med kniv eller i mixer.
Dela tomaterna, kärna ur dem, strimla dem och skär tärningar.
Tärna gurkan och röd löken.
Lägg alla grönsaker i en skål.
Riv över citronskal och pressa ur saften.
Tillsätt spiskummin, persilja och koriander.
Blanda väl och smaka av med salt och peppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar