22 juni 2023

Tabbouleh på blomkål

 

Semestertid och de spontana besöken närmar sig. Kul med oväntade besök, men kanske lite stressande att plötsligt slänga ihop middag till fler än man tänkt. Med färdigt blomkålsris i frysen svänger du snabbt ihop veckans recept på taboulleh med ett leende.
Smaklig läsning!

Taboulleh på blomkål
500 gr blomkål
2 tomater
½ gurka
½ röd lök
1 tsk spiskummin
½ citron, skal och saft
1 dl hackad persilja
1 msk hackad mynta
salt och peppar

Finhacka blomkålen med kniv eller i mixer.
Dela tomaterna, kärna ur dem, strimla dem och skär tärningar.
Tärna gurkan och röd löken.
Lägg alla grönsaker i en skål.
Riv över citronskal och pressa ur saften.
Tillsätt spiskummin, persilja och koriander.
Blanda väl och smaka av med salt och peppar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar