Vid frukostbuffén på hotellet hörde jag mig
själv säga ”Passa på att äta pannkakor nu ungar, för världens sämsta morsa
orkar ju aldrig göra det hemma.” Pappan bredvid mig på frukostbuffén mumlade:
-”Ah, då är jag världens sämsta farsa” och så skrattade vi gott. Någon
pannkaks-mamma är jag inte, men det händer att jag slänger ihop en ugnspannkaka
i små formar till efterrätt. De kräver bara en god sylt, en klick grädde och
arbetsinsatsen är minimal. Perfekt i semestertid. Här kommer receptet
tillsammans med en god körsbärssylt att toppa dem med.
Smaklig läsning!
Pannkaka i muffinsform, 6-8 stora
2 dl vetemjöl
2 msk socker
½ tsk bakpulver
1 nypa salt
2 tsk vaniljsocker
4 dl mjölk
2 ägg
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda alla torra ingredienser i en skål.
Tillsätt mjölken lite i taget.
Knäck i äggen ett åt gången.
Blanda ordentligt.
Smörj muffinsformar i plåt eller ställ i pappersformar.
Grädda ca 20 min.

Körsbärssylt
1,5 kg urkärnade körsbär
3 msk pressad citron
8 dl strösocker
Mät upp alla ingredienser och lägg i en vid kastrull.
Värm upp långsamt och sjud tills bären sjunker ner mot botten, 20-30 min ungefär.
Skumma sylten ordentligt under tiden.
Häll upp på rena burkar, sätt på lock och låt svalna.
.jpg)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar