Vilken svamplycka det är i år. Förra veckan hittade jag inte en enda svart trumpetsvamp. Den här veckan stod de plötsligt där de brukar men i ett antal jag aldrig tidigare stött på. Stora var de också! Så härligt att få fylla korgen och fullkomligt frossa i flera dagar. De vi inte ätit upp ligger nu på tork för att förgylla hösten och vinterns grytor. Smaklig läsning!
Pasta med svart trumpetsvamp, vitlök och knaprigt bacon, 4 port
1 pkt bacon
Svart trumpetsvamp
2 msk smör
3 vitlöksklyftor, hackad
1 schalottenlök, skivad
1 knippe bladpersilja grovhackad
1 kvist timjan
Salt
Svartpeppar
1 msk olivolja
Parmesan ost att hyvla över
Färsk pasta
Tärna baconet och stek det knaprigt.
Häll av fettet och låt rinna av på papper.
Sätt på vatten till pastan.
Fräs schalottenlök och vitlök i en rejäl klick smör.
Låt löken svettas lite och tillsätt sedan svampen.
Stek svampen 7-8 minuter.
Blanda i baconet.
Smaka av med salt och peppar.
Låt allt gifta sig en stund.
Koka under tiden pastan enligt anvisningarna på paketet.
Häll av pasta vattnet, en spara ca ½ dl av kokvattnet.
Lägg tillbaka pastan i kastrullen och blanda i olivoljan.
Tillsätt sedan svampfräset och bladpersiljan.
Blanda runt och lägg upp på tallrikar eller i en skål.
Tips!
Blötlägg svampen över natten om du använder torkad svamp.
#elsasskafferi #smakligläsning #kökströst #svamölycka #trumpetsvamp #pasta #vitlök #persilja
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar