.jpg)
Ugnsbakad vit sparris med Gruyère8 stjälkar vit sparris
50 gr smör
100 gr riven Gruyère
½ citron, saften
salt och peppar
rostade frön eller nötter
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala sparrisen lätt och koka den i lättsaltat vatten 5 min.
Lägg den sedan i en ugnsfast form.
Smält smöret och slå över sparrisen.
Pressa över citronsaften.
Salta och peppra.
Ställ in i ugnen ca 5 min, ta ut och strö över osten.
Ställ in ytterligare några minuter tills osten smält och fått färg.
.jpg)
3 bra saker att veta om sparris!
1. Nyskördad sparris gnisslar när man gnider dem mot varandra. Ett bra sätt att kolla fräschören.
2. Den svenska sparrissäsongen är från maj till juni. Sen ska plantorna växa upp samla kraft.
50 gr smör
100 gr riven Gruyère
½ citron, saften
salt och peppar
rostade frön eller nötter
Skala sparrisen lätt och koka den i lättsaltat vatten 5 min.
Lägg den sedan i en ugnsfast form.
Smält smöret och slå över sparrisen.
Pressa över citronsaften.
Salta och peppra.
Ställ in i ugnen ca 5 min, ta ut och strö över osten.
Ställ in ytterligare några minuter tills osten smält och fått färg.
.jpg)
3 bra saker att veta om sparris!
1. Nyskördad sparris gnisslar när man gnider dem mot varandra. Ett bra sätt att kolla fräschören.
2. Den svenska sparrissäsongen är från maj till juni. Sen ska plantorna växa upp samla kraft.
3.De långa fibrerna i sparris, och ananas, kapslar in vassa föremål som man av olika anledningar har svalt. Det fick jag veta från 1177 när en av mina bartenders av misstag fått i sig glassplitter
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar