400 gr torrt vitt lantbröd
1 brk vita bönor
5
tomater, tärnade
1
stor rödlök finhackad
2
selleristjälkar
2
morötter
2
medelstora potatisar
1,5
kg av savoykål, vitkål och broccoli olivolja extra vergine
salt
nymald
svartpeppar
Skala
morötterna och selleristjälkarna och skär dem i små bitar.
Skala
potatisen och skär dem ca 1 cm tjocka skivor.Skölj savojkålen, vitkål och mangold och skär den strimlor.
Värm
upp ca 8 msk olivolja i en stor tjockbottnad gryta. Tillsätt löken
och fräs den tills den mjuknar.
Tillsätt
grönsakerna (ej de vita bönorna) och låt koka i ca 10 min under
lock. Tillsätt lite vatten om det skulle behövas.Mixa 2/3 av de vita bönorna tillsammans med lite vatten och häll i soppan.
Salta, peppra och låt koka under lock på svag värme ca 30 min.
Skär brödet i tunna skivor, dela varje skiva i 3-4 delar och tillsätt dem i soppan tillsammans med de hela bönorna, blanda väl och låt koka i ca 10 min. Den färdiga soppan ska ha en grötig konsistens.
Servera. Ringla lite olivolja över varje tallrik.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar