8 nov. 2012

Äpplepaj på annat vis - en Hiram klassiker

Pajdeg:
100 gr smör
100 gr vetemjöl
1 nypa salt
2 msk vatten
Fyllning:
100 gr smör
200 gr socker
2 ägg
3 stora äpplen, rivna
Lägg ingredienserna till degen i en mixer och kör till en fast deg. Slå plastfilm runt om och lägg kallt 30 min.

Rör smör och socker vitt och pösigt. Vispa äggen väl och häll dem sedan sakta ner i smörsmeten under kraftig vispning. Rör sedan ner de rivna äpplena.
Klä en pajform med degen och fyll den sedan med äppelsmeten.
Grädda ca 45 min på 175 grader tills kakan blivit gyllene. (Fyllningen blir inte särskilt fast utan mer som en äppelsmakande kräm.)
Pudra kakan med lite florsocker och servera den med vispad grädde.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar