22 nov. 2012

Det lackar mot julbord!

Foto: Ingrid Svensson
Sillen ligger i lag och laxen är gravad. Patén med ett stänk av glögg gjorde sig utmärkt till de syltade trattkantarellerna med recept från Matgeek. Årets skinka kommer från Nibble Gård som kan skryta med att de är klimatcertifierade och har en bra för miljö för både grisar och personal. Grisarna kan välja om de vill vara inne eller ute. Det finns duschar för dem om de tycker att det blir för varmt och när det är kallt kan de välja att lägga sig på ett uppvärmt golv! Det är dags koka ihop vår egen senap innan helgen så att den hinner stå och dra ordentligt och göra sitt för dessa glada grisar.

I går gjorde vi ischoklad på riktigt mörk choklad och en variant med vanilj- och vit choklad. I morgon står stora knäck-koket på agendan. Smaksättningar och recept kommer här på bloggen inom kort. En låda apelsiner och en stor förpackning nejlikor sprider en föraning av jul i vårt förråd.
Om en vecka är det första advent!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar