Saft av svartvinbärsblad
1 pkt citronsyra
2 citroner, skivade
1 L vinbärsblad
Häll lagen över blad och citron och låt sedan stå i ett svalt utrymme i 5 dagar.
1 L
vatten
1 kg
socker1 pkt citronsyra
2 citroner, skivade
1 L vinbärsblad
Varva
den skivade citronen med bladen i en stor glasburk eller tillbringare.
Koka ihop
vatten, socker och citronsyra i en kastrull. Koka tills allt smält.Häll lagen över blad och citron och låt sedan stå i ett svalt utrymme i 5 dagar.
Hejsan! Intressant recept! Går det bra att låta det stå i kylen? Mvh Gittan
SvaraRaderaKylen funkar perfekt - jag har sällan plats för större projekt bara! Tack och lov har vi ett mycket svalt rum långt ner i källaren för sådana här projekt.
SvaraRaderaHej! Med "1 paket citronsyra", menar du det större paketet på 100 g eller det mindre på 20 g? Ganska stor skillnad ;)
SvaraRaderaDet ska vara det lilla paketet med citronsyra - 20 gram!
SvaraRadera