15 juni 2015

Bubblande fläderdryck


Bildresultat för fläderblom

Snart blommar flädern för fullt och det är hög tid att göra saft och egen "champagne"!





15 st fläderblomsklasar
2,5 dl socker
1 msk vitvinsvinäger
2,25 L vatten
½ citron, helst ekologisk, skal och saft

Rensa blommorna från eventuella insekter, men skölj dem inte.
Blanda socker, vinäger, vatten, citronsaft och skal i en stor bunke.
Rör om och låt stå övertäckt i rumstemperatur ett dygn.
Sila saften genom en silduk och häll upp på väl rengjorda glas- eller plastflaskor med skruvkork. Fyll inte flaskorna ända upp.
Låt stå i rumstemperatur 3-4 dagar, efter det kontrollerar du en av flaskorna för att se om drycken blivit pärlande.
Bubblar det ställer du flaskorna i kylen, annars får de stå kvar ett par dagar till.

Drycken serveras väl kyld och ska förbrukas inom tre veckor.
Jäsningen gör att drycken innehåller en liten mängd alkohol så se upp med bilkörning och barn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar