Augusti är normalt
den stora skördemånaden i min trädgård men i år verkar det inte bli några
större succéer. Tomaterna är knappt mogna, inte ens ”Ullas gula” som brukar
mogna veckan efter midsommar. Svartkålen och bondbönorna är det som blivit bäst
tillsammans med sockerärtor och sallat. De kanske helt enkelt gillar när det är
lite kallare?
Chips av
svartkål
Värm
ugnen till 100-150 grader.
Repa bladen från mittnerven på ett gäng svartkålsblad (eller grönkålsblad).
Riv i lagom stora bitar och lägg på plåt med papper på.
Gnugga in olja på bladens bägge sidor.
Salta med ört- eller grönsakssalt.
Ha eventuellt på kryddor.
Stek i ugnen 15-20 minuter, tills chipsen känns prassliga.
Repa bladen från mittnerven på ett gäng svartkålsblad (eller grönkålsblad).
Riv i lagom stora bitar och lägg på plåt med papper på.
Gnugga in olja på bladens bägge sidor.
Salta med ört- eller grönsakssalt.
Ha eventuellt på kryddor.
Stek i ugnen 15-20 minuter, tills chipsen känns prassliga.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar