7 aug. 2015

Ny böcker i höst!

Det bästa med semester är man kommer i kapp sig själv och familjen. Föresatsen har varit maximal avkoppling och minimal uppkoppling – det går så där… Med verksamheter i full gång får man koppla upp ibland och då passar jag på att kolla vad som kommer i kokboksform under hösten. Sedan kopplar jag av igen.

 
Condiments, Caroline Dafgård


Den här boken handlar om hur du gör dina egna smaksättningar. Från sweet chili-sås och tacokrydda till pepprig amerikansk hot sauce och het tunisisk harissa. Boken är en hyllning till smaksättarna och en guide till hur du lagar dina egna. Recepten är inte särskilt komplicerade. Några tar lite längre tid att göra och andra innehåller lite ovanliga råvaror. Men belöningen är alltid större än arbetsinsatsen.

Gör korv! Johan Åkerberg
Den här boken innehåller allt du behöver veta för att kunna sätta igång - råd om utrustning, handfasta tips och hur viktigt det är med renlighet och rätt temperatur på ingredienserna. Ett kapitel visar principen: mal köttet, blanda med kryddor, stoppa i fjälster.

Här finns lammkorv, korv med fläsk och nötkött, korv med lax och räkor och vegetariska korvar. Starka korvar och lagom starka, grillkorvar, kokkorvar, korv till vardag, utflykt och fest!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar