27 juli 2016

Kladdkaka med cocostäcke - 5-årsjubileum


175 g smör
4 ägg
6 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
8 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
Toscasmet75 g smör
2 dl strösocker
1 ½ dl vispgrädde
1 dl sirap
200 g kokos
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret, vispa ägg och socker poröst.
Blanda alla torra ingredienser med smör och äggsmet.
Bred ut i en långpanna klädd med bakplåtspapper.
Grädda kakan mitt i ugnen i ca 12–15 min.
Blanda alla ingredienserna till toscasmeten i en kastrull. Koka upp smeten under omrörning.

Bred smeten över den nygräddade botten och grädda i ytterligare 10 min. Låt kakan kallna och skär den i bitar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar