5 sep. 2016

Det godaste äppelmoset

Lite kantstötta, men urgoda, Oranier ligger och väntar på att bli riktigt "gött mos"!

2 kg äpple, (gärna Transparente Blanche)
 1 L vatten
1 citron, saften
350 g socker till varje kilo puré


Tvätta äpplena och lägg dem tillsammans med citronsaft och vatten i en kastrull.

Koka upp och koka under lock 20-30 minuter tills äpplena är alldeles mjuka.

Ta upp äpplena och passera den genom en finmaskig sil.

Väg purén och tillsätt rätt mängd socker. 

Koka upp och koka tills moset är 105 grader eller gör ett syltprov på kall tallrik. 
Passerade äpplen bränner lätt så var noga med att hela tiden röra om i kastrullen.


Häll upp moset på väl rengjorda burkar, skruva på locken på en gång och ställ burkarna upp och ner för att svalna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar