1 sep. 2016

Jag längtar till Italien!

Ni som följer bloggen vet att vi är flitiga resenärer till både nära och långväga resmål. Just nu är längtan till Italien enorm, och framför allt till Toscana. Maten och vinet, kullarna och olivlundarna med havet inom räckhåll och en massa kultur alldeles runt knuten.



Jag vill bila runt bland vin- och olivodlingar, prova årets skörd och sedan laga en enkel men god middag av lokala råvaror. Jag vill doppa fötterna i havet i Grossetto och göra återbesök på den fantastiska Osterian som vi snubblade in på av en slump. En dag i Florens står också på önskelistan tillsammans med en dag i Sienna. Kanske stannar vi till i Bologna på vägen hem och gör ett besök på den fashionabla cocktailbaren där man sprayar isbitarna med torr vermouth när man gör en Dry Martini.



Enkelt och billigt reser man med Ryanair till Bergamo/Milano och bilar sedan söderut. Sajten hyrabilitalien letar fram bästa pris på bilar i alla kategorier och storlekar som kan hämtas upp på flygplatsen som heter Orio al Serio.
Sajten


På vägen mot Toscana kan man stanna till i både Modena och Parma för att smaka äkta balsamico och så skinka förstås. Eftersom Italien är Italien är till och med maten på motorvägsrestaurangerna riktigt god!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar