29 dec. 2016

Nyårstips - Maränger till klassisk Swiss eller en med bär


Blanda vispad grädde, färska eller frysta bär av valfri sort med maränger brutna i stora bitar. Lägg en kula glass i botten av en skål och toppa med bärgrädden. Några osaltade pistachnötter eller rostade hasselnötter ger lite extra crunch till det hela.
Barnsligt gott och klart på en kvart!











Maränger
- Hemgjorda maränger håller upp till 2 veckor förvarade i en burk med lock på torrt ställe.


4 äggvitor
1,5 dl strösocker
2 dl florsocker, siktat
Vispa äggvitorna tills det bildas toppar.
(Skålen ska kunna vändas upp och ned utan att smeten trillar ut.)
Vispa i strösockret lite i taget och vispa i ytterligare 10 minuter. Nu är smeten fast, jämn och glänsande. Sikta i florsockret lite i taget och vänd försiktigt ner det i smeten.
Värm ugnen till 120 grader.
Spritsa eller skeda ut marängerna i önskad form på bakplåtspapper.
Sänk temperaturen till 90 grader och grädda marängerna ca 2 timmar.

De är färdiga när både ovan- och undersida är torra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar