400 gr lax
400 gr vit fisk
1 gul lök
1 röd paprika
2 morötter
½ chili
1 palsternacka
en bit rotselleri
1 vitlöksklyfta
1-2 stjärnanis
1 pkt saffran
franska örter
2 brk krossade tomater
½ pressad apelsin
vatten
2 msk fiskfond
5 dl vatten
Salt och peppar
Skala och skär alla grönsaker i oregelbunda bitar.
Fräs grönsaker och rotfrukter i olivolja tillsammans med saffran och franska örter.
Tillsätt krossade tomater, pressad apelsin, fiskbuljong och vatten. Salta och peppra.
Koka upp och låt sjuda tills grönsaker och rotfrukter är färdiga men fortfarande är ”al dente”.Låt svalna.
Skär upp fisken i lika stora bitar – då får de samma tillagningstid. Ställ kallt tills det är dags att äta.
Koka upp grytan
Lägg fisken i grytan och koka 3-5 minuter beroende på fisksort och storlek.
Lägg upp i portionsskålar eller ställ fram hela grytan på bordet.
Servera med aioli och bröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar