24 feb. 2017

Flera fynd på bokrean!


Här kommer mina topptitlar från årets bokrea!

 Svensk Husmanskost, Tore Wretman
Fläsklägg och rotmos, kåldolmar och sillpudding - det är husmanskost av gott märke. Den svenska matkulturen när den är som bäst, med mat baserad på enkla råvaror och lagad med stor omsorg. Tore Wretman slår här ett slag för gammal fin mattradition. 
Köp gärna flera exemplar och sprid ut bland vänner och bekanta!


      


 


Vår Kokbok,
Sveriges mest aktuella grundkokbok fylld av inspiration, matlagningsglädje, recept och handfasta råd. Här hittar du den snabba vardagsmaten, klassisk husmanskost och härliga festmenyer.
Du lär dig även hacka lök, rensa fisk, hur man räddar en sås som har skurit
sig och en mängd andra knep som är viktiga i köket. 
- jag ger den  till alla våra ungdomar när de tar studenten och vuxenlivet ska till att börja.Det goda enkla, Anna och Fanny Bergenström
En gedigen bok om läcker, vacker och sinnlig mat i tiden. Mat som både vi själva och miljön mår bra av. Mer grönt, mer bönor, linser och spännande nygamla korn men boken innehåller också härliga fisk- och köttrecept. Feelgood-läsning på hög nivå där inget känns krångligt eller svårt, 
bara enkelt och gott.


Plenty More, Yotam Ottolenghi
Yotam Ottolenghis sätt att ta sig an och laga grönsaker har förändrat vegetarisk matlagning i grunden.
Hans originella sätt att krydda och blanda smaker har inspirerat människor över hela världen, mig själv inberäknat. Yotam Ottolenghi är en av mina största idoler som både matlagare och entreprenör. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar