3 dl grädde
1/2 fisk eller hönsbuljongtärning
(1 msk vitt vin eller vermouth)
600 g lax
4 tsk smör
Salt och peppar
Pasta
olja
Ruccola
Koka upp grädde med buljongtärning och eventuellt vin.
Låt sjuda 7-8 minuter.
Riv under tiden skalet av citronen och pressa ur 2 msk saft.
Tillsätt saft och citron och red sedan av såsen med lite maizena utrört i kallt vatten.
Sätt ugnen på 190 grader.
Skär laxen i portionsbitar och lägg sedan i ugnsfast form, gärna med bakplåtspapper i botten.
Salta och peppra, lägg en tesked smör på varje bit.
Ugnsbaka laxen 10- 14 min beroende på tjocklek.
Koka pastan enligt anvisning på paketet.
Häll av vattnet, lägg tillbaka pastan i kastrullen, tillsätt olja och blanda runt.
Ställ åt sidan.
Blanda pasta och sås, servera tillsammans med laxen och en grönsallad.
Pepprig ruccola slungad i lite olivolja och balsamico passar perfekt till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar