2 nov. 2017

Skördetid - Amerikansk pumpapaj


 - från boken ”Grönt”
Pajdeg
125 gr smör, tärnat
3 msk socker
3 ½ dl vetemjöl
1 äggula

Fyllning
300 gr pumpa, skalad och grovtärnad. (Helst Muscatpumpa.)
2 ägg
2 ½ dl farinsocker
1 krm mald ingefära
2 tsk mald kanel
2 ½ msk vetemjöl

Blanda de torra ingredienserna och smöret i en matberedare.
Tillsätt ägget och kör snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en 25 cm pajform
och låt den vila i kylen minst 30 min.
Sätt ugnen på 175 grader.
Koka pumpan i lätt saltat vatten 7-10 minuter. Låt pumpan rinna av och bli riktigt torr.
Mixa pumpan tills den blir slät. Tillsätt ett ägg i taget, blanda sedan övriga ingredienser till fyllning och rör ihop med pumpasmeten. Fyll pajformen och grädde mitt i ugnen 30-35 minuter.
Sikta över med florsocker och servera med vispad grädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar