2 nov. 2017

Skördetid - Rostad pumpa med tomat och fetaost


1 liten pumpa skuren i tärningar, gärna Butternut
1 röd paprika
några kvistar timjan
lite olivolja
lite god vinäger
svartpeppar
1 påse babysallat
1 röd lök
1 citron – saften
12 cocktailtomater i klyftor
200 gr fetaost riven

Sätt ugnen på 180 grader. Lägg pumpabitar, timjan och paprikan skuren i bitar i en ugnsäker form.
Stänk över olivolja och vinäger, peppra, blanda runt och rosta sedan i ugnen ca 40 minuter.
Låt svalna något och skölj under tiden babysallaten och lägg upp på ett stort fat.
Skär röd löken i ringar och lägg på spenaten. Ringla olivolja och pressad citron över.
Blanda riven fetaost och coktailtomater med den ljumna pumparöran och lägg över på fatet.
En trevlig rätt som lunch eller varför inte lägga upp på separata tallrikar och servera som förrätt?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar