16 feb. 2019

Afternoon Tea - Citronscones


        7 ½ dl vetemjöl
        2 tsk bakpulver
       ½ tsk salt
       2 tsk vaniljsocker
       1 dl strösocker
       100 g smör, kallt
       1/2 citron, finrivet skal
       ca 2 ¾ dl mjölk

  1. Sätt ugnen på 200 grader. 
  2. Lägg mjöl, bakpulver, salt, vaniljsocker, strösocker, citronskal och smör, skuret i kuber, i en matberedare eller i en skål. 
  3. Kör ihop allt till en smulig massa eller jobba snabbt ihop det med fingrarna.
  4. Värm mjölken och tillsätt den, lite i taget, till degsmulorna.
  5. Arbeta ihop till en smidig deg med maskin eller för hand.
  6. Ta upp degen på ett mjölat bakbord och platta ut den, ca 2 cm tjock. 
  7. Ta ut rundlar med ett mått på 5–6 cm, eller använd en annan form med ungefär samma mått.
  8. Lägg rundlarna på en bakplåtspappersklädd plåt och låt dem vila i ca 10 min. 
  9. Pensla dem med mjölk.
  10. Nagga sconesen med en gaffel och grädda mitt i ugnen i 10–12 min. 
  11. Servera dem ljumna med smör, marmelad och vispad grädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar