2 tsk bakpulver
½ tsk salt
2 tsk vaniljsocker
1 dl strösocker
100 g smör, kallt
1/2 citron, finrivet skal
ca 2 ¾ dl mjölk
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Lägg mjöl, bakpulver, salt, vaniljsocker, strösocker, citronskal och smör, skuret i kuber, i en matberedare eller i en skål.
- Kör ihop allt till en smulig massa eller jobba snabbt ihop det med fingrarna.
- Värm mjölken och tillsätt den, lite i taget, till degsmulorna.
- Arbeta ihop till en smidig deg med maskin eller för hand.
- Ta upp degen på ett mjölat bakbord och platta ut den, ca 2 cm tjock.
- Ta ut rundlar med ett mått på 5–6 cm, eller använd en annan form med ungefär samma mått.
- Lägg rundlarna på en bakplåtspappersklädd plåt och låt dem vila i ca 10 min.
- Pensla dem med mjölk.
- Nagga sconesen med en gaffel och grädda mitt i ugnen i 10–12 min.
- Servera dem ljumna med smör, marmelad och vispad grädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar