26 apr. 2019

Var dags gröna mat - Pasta med aubergineröra, 4 port


1 aubergine
1 morot
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd chili
3 msk olivolja
1 brk krossad tomat
1 tsk flytande honung
Salt och peppar
Nykokt pasta
Parmesan
Babyspenat, ärtskott eller vad du har hemma

Tärna aubergine och morot.
Skiva lök och vitlök tunt.
Dela och kärna ur chilin, skiva tunt.
Häll olivolja i en stekpanna och lägg ner aubergine och morot.
Tillsätt övriga grönsaker efter några minuter, låt steka tillsammans ca 5 min.
Häll i krossad tomat, honung och smaka av med salt och peppar.
Låt puttra på låg värme ca 20 min medan du kokar pastan.
Häll vattnet av pastan, lägg tillbaka i kastrullen och häll i röran.
Blanda och servera direkt med hyvlad parmesan och gröna blad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar