11 aug. 2019

Var dags gröna mat - Kidneybönor med mynta, syltad lök och mandel

Fotograf: Marianne Wikner
Bild från  vår kokbok "Utvalda favoriter från Elsas Gröna"
1 röd lök
Rödvinsvinäger
¾ dl hackad mandel
1 brk kidneybönor
½ rosésallat
2 msk hackad färsk mynta
1 msk vinäger
3 msk olja
Salt och peppar

Skiva löken tunt och lägg i en skål. Häll på vinäger så löken täcks. Låt stå 15 minuter.
Skölj bönorna och låt dem rinna av ordentligt.
Strimla rosésallaten, blanda med bönorna och hackad mynta.
Slå över olja och vinäger, salta och peppra. Blanda ordentligt och lägg upp på fat.
Häll vinägern från löken och lägg den sedan på bönorna och strö över hackad mandel.


Byt gärna kidneybönor mot stora vita bönor, mynta mot koriander, mandel mot nötter – prova dig fram till din egen favoritkombo. Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar