1 blomkålshuvud
1 näve sugarsnaps
1 ½ dl vetemjöl
ca 1 dl iskallt vatten
2 dl panko, asiatiskt ströbröd
salt och peppar
Bryt, eller skär, loss lagom stora munsbitar
av blomkålen.
Häll mjölet i en skål och tillsätt vattnet
under omrörning.
Rör till en rinnande smet.
Doppa buketter och sugarsnaps en och en i
blandningen, lägg över på plåten.
Strö över panko och grädda dem i ugnen 20-25
min, eller tills de fått fin färg.
TIPS!
Det går fint att använda blomkål, broccoli eller sugarsnaps direkt
från frysen.
Sötstark sås
3 msk japansk eller
kinesisk soja
1 msk vatten
2 msk risvinäger
1 msk socker
1 msk finhackad ingefära
1 finhackad röd chili
Blanda alla ingredienser
och rör tills sockret löst upp sig.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar