7 mars 2020

Smörstekt gös med vårgrönt och örtmajonnäs, 2 port


2 gösfiléer
Smör
1/4 savoykål
1 vårlök
1 knippe grön sparris
2 msk Olivolja
Flingsalt
Peppar


Örtmajonnäs

1 dl majonnäs
1 msk crème fraiche
3 msk hackade färska örter
Ev lite pressad citron




Blanda ingredienserna till örtmajonnäsen och ställ sedan kallt. 
Strimla kålen och löken. 
Ansa sparrisen och skär den i 3 cm långa bitar. 
Häll olivolja i en rejäl stekpanna och fräs sedan grönsakerna 4-5 minuter. 
Salta ganska mycket och peppra lätt. 
Ställ åt sidan. 
Dela fiskfiléerna med ett diagonalt snitt. 
Salta och peppra köttsidan. 
Hetta upp smöret i en stekpanna och lägg i fisken med skinnsidan ner. 
Stek ca 3 min på hög värme. 
Vänd filéerna och stek ytterligare ca 3 min. 
Servera genast med de varma grönsakerna och örtmajonnäsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar