9 mars 2020

Var dags mat - Örtbakad lax med äppelrajja, 4 port


1 dl hackad basilika
1 dl hackad persilja
1 dl hackad gräslök
2 vitlöksklyftor
1 citron, skalet
2 msk olja
1 dl rostade solroskärnor
Salt och peppar
600 gr lax i bit

Sätt ugnen på 200 grader.
Mortla örterna tillsammans med rivet skal av citron och vitlöksklyftorna.
Tillsätt olja, solroskärnor, salt och peppar. 
Bred ut över laxarna och baka 10-14 minuter beroende på tjocklek. 



Äpple-rajja
1 äpple
1 liten röd lök
2 tsk curry
1 msk mango chutney
2 dl majonnäs
Salt och peppar
Tärna äpplet och hacka löken.
Blanda med övriga ingredienser.
Smaka av med salt och peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar