28 sep. 2020

Oxroulader med äpple och dijonsenap, 4 port


 600 gr lövbiff 
1 äpple, tärnat 
1 gul lök, tärnad + 1 till buljongen 
1 ½ msk dijonsenap 
smör 
salt och peppar 
1 buljongtärning 
1 L vatten 
1 morot 
3 dl grädde 
1 msk potatismjöl 

Blanda äpple, lök och senap. 
Lägg ut lövbiffen och lägg en klick äppelröra i ena änden. 
Salta och peppra. Rulla ihop till hårda rullar. 
Fäst skarven med en tandpetare, eller trä upp dem på spett. 
Stek dem i en rejäl klick smör, lägg över i en gryta tillsammans med en buljongtärning och hälften av vattnet. Häll resten av vattnet i stekpannan och vispa runt för att få med alla goda smaker. 
Skiva upp en morot och en lök, lägg ner i grytan. 
Koka tills rouladerna blivit riktigt möra, 45-60 min. 
Lyft upp köttet, häll grädden i buljongen och red såsen med potatismjöl utblandat i lite kallt vatten. Servera med rostade rotfrukter eller ett riktigt gott potatismos.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar