17 juni 2021

Bruschetta med grillad tomat, 2 port


4 skivor surdegsbröd
2 stora vitlöksklyftor
Olivolja
Flingsalt
4 stora mogna tomater
Färsk basilika - hackad
Nymald svartpeppar
Grilla brödet gyllene på båda sidor.
Lägg vitlöksklyftorna på en skärbräda, tryck till den med platta sidan av en stor kökskniv så att de mosas lite och blir lätta att skala.
När brödet är klart, gnid vitlöken hårt på ena sidan så att vitlökssaften sätter smak på brödet.
Lägg brödet på en tallrik och ringla över olivolja och salta.
Dela tomaterna på hälften och lägg dem på grillen.
Vänd dem när skinnet börjar spricka och låt dem bli genomvarma.
Lägg upp på en skärbräda och skär i mindre bitar.
Lägg över på de grillade bröden med vitlök och olja, strö över basilika och dra några tag med pepparkvarnen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar