28 nov. 2021

Mandelpanerad torsk med saffransaioli, 4 port

 



Mandelpanerad torsk, 4 port 
600 gr torskrygg 
1 dl mandelmjöl 
salt och peppar 
smör till stekning 

Rulla fisken i mandelmjöl. 
Smält smöret i en stekpanna och lägg i fisken. 
Stek fisken tills den är genomstekt och gyllene. 
Servera med kokt potatis, saffransaioli samt äppel- och vitkålssallad.

Saffransaioli med stavmixer
1 helt ägg 
2-3 vitlöksklyftor 
1 pkt saffran 
1 krm salt 
Lite vitpeppar 
1 msk citronjuice 
2 dl neutral olja 
Lägg alla ingredienserna i en hög, smal bägare. 
Sätt ner stavmixern i botten och låt den mixa vitlöken. 
Dra sedan mixern uppåt sakta tills all olja blandats i. 
Håller ca 1 vecka i kylskåp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar