8 juli 2022

Primörsallad med Västerbottencrème, 2-4 port

Jag fick den stora äran att få leverera maten till Julia och Sebastians bröllop. Nära 100 gäster från hela världen var bjudna till vackra Ulvhälls Herrgård för fest i dagarna tre. Bruden arbetar med hållbarhetsfrågor och då var det givetvis en helt vegetarisk meny som gällde. Veckans recept är en variant på den förrätt jag serverade med ätbara blommor enligt brudens önskemål.


Primörsallad med Västerbottencrème, 2-4 port
4-6 späda morötter
2 salladslökar
en näve sockerärtor
olja
salt och peppar
salladsblad
ätbara blommor till dekoration
Skölj och ansa primörerna.
Häll lite olja i en panna och stek primörerna bara någon minut så de inte förlorar sin spänst.
Salta och peppra.
Lägg upp på tallrikar och dekorera med ätbara blommor och ostcrèmen.


Västerbottencrème
200 gr Västerbottensost
2 dl crème fraiche
Salt och peppar

Lägg osten i en matberedare och kör till ett smul.
Tillsätt crème fraiche och mixa till en jämn kräm.
Smaka av med salt och peppar.

Tips!
Den goda ostcrèmen passar även finfint till grillat av alla de slag eller som topping på en ”Pizza Bianca”.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar