16 maj 2021

Elsas goda örtsmör

Nyskördade rädisor och ett gott örtsmör, så enkelt men så oerhört gott. Lite violer i smöret ger både färg och smak.⁠


150 gr smör, rumsvarmt⁠
1 dl hackade örter av olika slag⁠
1-2 vitlöksklyftor⁠
1 msk rapsolja⁠

Mortla vitlöken med rapsoljan.⁠
Mosa ner vitlöksröran i det rumsvarma smöret.⁠
Rör ner örterna.⁠
Lägg ut en bit plastfilm på köksbänken.⁠
Forma smöret till en korv, rulla in den i plastfilen och snurra till den så den får fin form.⁠
Ställ kallt.⁠
Ta fram 30 min innan det är dags att äta.⁠
Skär i skivor direkt och lägg upp på fat.⁠
Låt stå framme så smöret mjuknar.⁠

10 maj 2021

Cornelias Chokladchock

 


1 dl nöt crème, eller mer
100 gr mörk choklad 
6 Oreokex 

Smula kexen och riv chokladen grovt. 
Rör nöt crémen så den blir mjuk. 
Vänd ner alltsammans i glassmeten och ställ in i frysen.

Matildas hallonglass

 


250 gr frysta hallon 
2 dl socker 
2 msk citronsaft 

Blanda hallon, socker och citronsaft i en kastrull. 
Koka upp, sänk värmen och koka sakta i 10 min. 
Låt sylten svalna helt och blanda sedan ner valfri mängd i glassmeten och ställ in i frysen.

Världens bästa glassrecept med 2 ingredienser


Så galet enkelt och så galet gott. 

Grundrecept glass 
5 dl vispgrädde 
1 burk sötad kondenserad mjölk 
Vispa grädden toppig. 
Vänd ner den kondenserade mjölken. 
Tillsätt valfri smak och ställ in i frysen.

”Mitt mål är att äta mat som är så god att jag börjar gråta av glädje.”

Vegofavoriter, Mattias Kristiansson 

”Mitt mål är att äta mat som är så god att jag börjar gråta av glädje.” 
Så lyder vegoprofilen Mattias Kristianssons matfilosofi. 
I den här maffiga boken har han samlat precis det – den allra godaste maten han någonsin ätit. 
Alla de bästa favoriterna, från frestande förrätter till imponerande huvudrätter, sallader, grytor och desserter. Den där oförglömliga pizzan från restaurangen i Los Angeles, moussakan på kvarterskrogen i Grekland, fransk löksoppa och barndomens bästa comfort food. 

Allt finns med!

Bjud på läckra desserter som är både vackra och enkla!

 

Desserter, Emma Brink Rask  

Njut av chokladfondant, tiramisu, citronmarängpaj eller mandelparfait. 
Servera hembakade biskvier, fluffig fromage eller lättfixad lemoncurdglass. 
Kombinera sött med syrligt, tungt med lätt och mjukt med krispigt – för den perfekta desserten. 
Här finns recept på bakade och kalla efterrätter, klassiker med en modern twist, desserter i glas, vackert arrangerade desserttallrikar och något litet till kaffet. 

Du får också förslag på bra redskap, en praktisk ordlista och flera smarta tips och tricks.
Rekommenderas! 

Här är boken som gör det både enkelt och gott att äta mer grönsaker!

 

Baka med grönsaker, Lina Wallentinsson 

Gröna zucchinibaguetter, morotsfrallor och rågknäcke med rotselleri...

När man väl börjar tänka lite friare kring bakning kan resultatet blir saftiga och färgglada bröd som dessutom är lite nyttigare än vanliga. I Baka med grönsaker hittar du 40 recept på frallor, limpor, baguetter, knäcke och sötebröd som alla innehåller grönsaker. 
Många recept är också glutenfria.