29 nov. 2011

Hiram på Grafikens Hus 4/12 2011 - 30/4 2012


Hurra för Hiram!
Nästa år skulle matskribenten och tillika kokboksförfattarinnan Märit Huldt, alias Hiram, fyllt 100 år. Detta firas bland annat av Gastronomiska Akademien som beslutat instifta ett Hiramstipendium och av Grafikens Hus som trycker upp ett urval av Hirams illustrationer.

Hiram om julen!
När julen kommer samlar man ihop allt skräp och slänger in i en gardrob och stänger sedan dörren. Köper sedan en hyacint och bakar en pepparkaka. Krångligare behöver det inte vara.” ur kokboken ”Hirams bästa kokbok”

Hirams recept är okomplicerade och fungerar fortfarande. I kokboken, ”Hirams bästa kokbok”, finns ett urval av hennes populära, för att inte säga folkkära recept.
Vår läsare Ulla har lagat många av Hirams rätter genom åren. Så här i adventstider tycker hon att Hamiltons laxmousse, Fritz´s lammkotletter med saffran och Saras mandeltårta är att rekommendera. I vår släkt tillagas julkalkonen efter Rådmannens recept och inget annat.

 http://www.grafikenshus.se/
Fru bråttom oval bricka - orange - Almedahls
Almedahls har tagit fram en serie produkter med Hirams gulliga gummor.
Finns bla på http://www.designonline.se/


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar