4 medelstora morötter i bit
5 dl vatten
1 buljongtärning – höns eller grönsaks
1 gul lök, skivad
1 bit ingefära, riven
1 vitlök, riven
1 tsk röd currypasta
Olja
Salt och peppar
Fräs lök och vitlök i olja i en kastrull.
Tillsätt morötterna och den röda curryn.
Slå på 5 dl vatten och lägg i buljongtärningen.
Koka tills morötterna blivit mjuka.
Mixa soppan slät och tillsätt sedan cocosmjölken.
Smaka av med salt, peppar och eventuellt mer currypasta.
Ört- och vitlökssmul
1 skiva gammalt bröd
1 -2 tsk finhackad vitlök
2 msk hackad persilja
salt och peppar
olja att steka i
Riv brödet och stek tillsammans med vitlök och persilja tills det blir gyllene och frasigt.
Doften är underbar!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar