17 feb. 2013

Råg- och dinkelbullar


400 gr dinkelmjöl, fullkorn
200 gr rågmjöl
300 gr vetemjöl
½ pkt jäst
1 msk salt
½ dl + 2 msk olivolja
5 dl vatten

Blanda alla torra ingredienser i en bunke/degblandare.
Tillsätt ½ dl olivolja och vatten.
Blanda till en smidig deg. Tillsätt ev. mer vatten för när man bakar med dinkelmjöl ska degen vara lite kladdig. Häll ca 2 msk olivolja i en stor plastbunke och stjälp sedan ner degen. Täck med plast och låt jäsa i kylskåp över natten.
Baka ut bullar och låt dem jäsa ca 30 min. Baka dem sedan på 235 grader i ca 9 min.
(Kontrollera gärna innertemperaturen med en digitaltermometer. Den ska ligga mellan 93 och 97 grader.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar