För några år sedan blev jag introducerad till Glubbel, vit glögg toppad med bubbel, ett slags spritz helt enkelt. Jag håller fast vid att tanken är god, men jag föredrar att inte blanda de båda fler gånger. Men smaken är som baken och kanske vill du prova själv i helgen. Till både glögg och bubbel passar de här söta filodegskorgarna som jag fyllt med chèvre och en klick honung. Smaklig läsning!
Filodegskorgar med chevre och honung
Filodeg
8 skivor chèvre
Honung
Smör eller olja
8 skivor chèvre
Honung
Smör eller olja
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär filodegen i 16 rutor ca 10 x 10 cm.
Smörj en muffinsplåt i metall med smör eller olja.
Lägg 2 filoark i varje form.
Smula ner en bit ost i varje och en liten klick honung.
Grädda 10-12 minuter tills degen fått fin färg och osten smält.

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar