7 feb. 2014

Inas Vilda Gryta, 10 port

Inas Vilda Gryta, 10 port
2 kg grytbitar av vildsvin
500 gr sidfläsk
500 gr kabanoss
500 gr champinjoner
1 L buljong
1-2 L vatten
2 gula lökar
2 morötter, skivade
2 vitlöksklyftor
Timjan
Salt och peppar
Purjolök att dekorera med

Bryn grytbitar, fläsk och korv i omgångar.
Bryn sedan lök, morot och vitlök i en stor kastrull tillsammans med svampen.
Tillsätt kött och korv.
Slå på en liter buljong och vatten, tillsätt timjan, salt och peppar.
Låt stå på svag värme hela dagen eller ställ in i ugnen på 80 grader över natten.
När köttet är mört reder du av med Maizena, smakar av med salt och peppar.
Serveras rykande het med gott bröd och glada vänner därtill.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar